Pessebre vivent

Malgrat que vostès s’estimarien més una cançó de Lou Reed, em ve al cap una nadala. La vida és estranya i més d’una vegada m’he trobat, distret, cantant l’Oriamendi. Ara no la coneix gairebé ningú i això m’ha estalviat explicacions.
No sabria encertar si Antoni Bassas és el brau caçador que sempre vigila, des de Washington i sobreactuant quan fa ulls de be degollat informant sobre els atemptats de l’11-S. O si Andreu Buenafuente és el pastoret de la catxitxa. Tots dos pertanyen a aquest pessebre vivent tan nostre, al costat de mossèn Ballarín, Carme Ruscalleda, Gemma Mengual, els germans Muñoz d’Estopa. Només hi falta Pilar Rahola, la dona que renta. Desconec si Albert Om els va triar per simpatia, proximitat i admiració personals, a l’hora de fer-se convidar a casa seva un cap de setmana per gravar El convidat. (Un encert, dissabte i diumenge no truquen els repartidors de correu comercial). A casa de Ruscalleda, Om s’assegura que dinarà bé i a la de mossèn Ballarín, ell i el capellà tindran ocasió d’assaborir un bon cigar, d’amagat de la majordona. Amb els Muñoz anirà en un bar de Cornellà a inhalar colesterol. Tot i així no hauria estat malament que la selecció hagués estat un pèl més sorprenent.

Per a la segona tongada –m’hi jugo l’àlbum de Vida y color que en gravaran una altra-, goso suggerir unes quantes opcions que em semblen atractives: un cap de setmana a la Model compartint cel·la amb Andrés Rabadán, conegut com l’assassí de la ballesta. Un altre, acompanyant un tècnic de guàrdia de la central nuclear d’Ascó –una petita fuita i el pla d’evacuació ho animaria molt-. El següent, convivint amb Merche Mar durant una gira per pobles remots d’Extremadura. I el de més impacte, amb Fèlix Millet a l’Ametlla del Vallès, recordant els vells temps del Palau de la Música, taral·lejant cançons populars catalanes, saludant de lluny la parella de la Guàrdia Civil.

Enric Gomà, Time Out, 22 de setembre del 2010.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Exèquies laiques: el capdevilisme

¿Qué es una nación?

Barthes, el símptoma