Mentrestant a Espanya...


Durant el 2013 Espanya ha sigut un dels països europeus que més ha reduït la inversió en investigació i desenvolupament (I+D). Tot i això, per salvar els comptes del CSIC, del qual depenen prop de sis mil científics espanyols, només caldrien uns 25 milions d’euros, menys que construir dos quilòmetres de via de l’AVE. Mentrestant, l’AVE que connecta Madrid amb Albacete —i que va costar 3.500 milions d’euros— va tenir el 2012 una mitjana d’ocupació del 25,8 per cent.

Adolf Todó, l’expresident de Catalunya Caixa, que ha admès només un cinc per cent de responsabilitat en els problemes financers de l’entitat, demana 600.000 euros en concepte d’indemnització i una pensió de 3.5 milions d’euros. Mentrestant, els afectats per preferents de la seva entitat recuperaran com a màxim entre el 34 i el 77 per cent del capital invertit. 

Enric Roig i Antoni Herce, els dos presidents dels Ferrocarrils de la Generalitat condemnats a 54 mesos de presó per malversar 2.7 milions d’euros, han rebut el tercer grau en règim obert al cap de 48 dies. Mentrestant el president Mas avala la decisió perquè els dos interfectes han tornat poc més de la quarta part dels diners que es van embutxacar. 

Segons la Fundació d’Estudis Financers, l’economia submergida d’Espanya s’estabilitza en un 20 per cent. Mentrestant la majoria d’empreses de l’IBEX 35 tenen comptes en paradisos fiscals i el seu frau representa un 70 per cent del total, però Hisenda accentua la pressió fiscal sobre els ciutadans.

Els ministres Guindos i Montoro diuen que hi ha prou dades econòmiques per ser optimistes, i que la recessió ja ha quedat enrere. Mentrestant, el Fons Monetari Internacional diu que l’economia espanyola s’ha estancat i que el 2014 hi haurà un creixement zero.

Tots aquests noms i dades han aparegut a les notícies d’aquesta setmana, i només són una mostra de la muntanya de fems que creix cada dia. Això sense afegir-hi ni un centímetre cúbic d’aquest Everest de merda que es el cas Bárcenas. I mentrestant Rajoy continua mut, com si algú hagués tret el so a la pantalla de plasma.

Jordi Puntí, El Periódico, 15 de juliol del 2013.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Exèquies laiques: el capdevilisme

¿Qué es una nación?

Barthes, el símptoma