Galifianakis i la falguera

Ara deu fer cinc anys, vaig dedicar aquesta columna a l’actor Zach Galifianakis. S’havia estrenat The Hangover i em fascinava aquell actor de cognom difícil que omplia les escenes amb una barba espessa i ulleres de sol. Aleshores Galifianakis era conegut pels seus monòlegs humorístics, acmpanyant-se sempre d’una cervesa i un piano, i avui dia és una estrella de Hollywood. La segona i tercera part de The Hangover no van sortir gaire bé, però li van donar embranzida i més oportunitats per lluir-se. Ara fins i tot fa un paper seriós a l’excel·lent última pel·lícula de Alejandro González Iñarritu, Birdman, acabada d’estrenar als Estats Units.

Durant aquest temps, a més, Galifianakis ha sabut mantenir un perfil alternatiu. La principal prova n’és Between two ferns (Entre dues falgueres), una sèrie d’entrevistes paròdiques, produïda per FunnyorDie, i que es pot veure només per Internet. Des del 2008, quatre o cinc cops l’any, Galifianakis s’interpreta a si mateix, en una versió més arrogant, i fa entrevistes lamentables a actors famosos, que durant cinc minuts es deixen rebregar i menysprear. Entre d’altres hi han passat Michael Cera, Natalie Portman, Charlize Theron o James Franco, i el 2013 fins i tot hi va anar el president Obama per promocionar el seu programa de Salut Pública.

Aquests dies se n’ha entrenat un nou episodi, una entrevista amb Brad Pitt, i és molt divertida. Galifianakis li llança una bateria de preguntes irreverents, i ell gairebé no diu res. Preguntes com ara. “Dutxar-se: ¿com és que no ho fas?”. “Parlem de la teva última pel·lícula, Fury: ¿quan surt en DVD?” “¿És difícil mantenir el bronzejat, vivint com vius a l’ombra de la teva dona?”. Galifianakis juga a ser un desastre, s’equivoca amb els noms, i a estones és l’antítesi d’aquell personatge que el gran Chris Farley interpretava a Saturday Night Live als anys 90. El periodista que entrevistava a actors i, embadocat, no sabia fer preguntes. Nerviós, suant a raig, només els deia obvietats. Recordo un dia amb Jeff Daniels. Chris Farley li deia: “Tu... tu estaves a Something wild, oi?”. Daniels assentia. “Te’n recordes de quan la Melanie Griffith t’emmanillava? Te’n recordes?”. Daniels responia que sí, esclar. “¿Era boníssim, oi?” I així tota l’estona.


Jordi Puntí, El Periódico, 1 de novembre del 2014.

Aquí el vídeo de l'entrevista entre Galifianakis i Brad Pitt: https://www.youtube.com/watch?v=wnF-zTrHvGs

Aquí el vídeo d'una entrevista de Chris Farley amb Martin Scorsese a SNL: https://screen.yahoo.com/chris-farley-show-martin-scorsese-000000739.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Exèquies laiques: el capdevilisme

¿Qué es una nación?

Barthes, el símptoma